Skip Navigation


MAAJUN ANGGUN BISTARI (MAB) - Soalan Lazim (FAQ)

INFO PENTING TENTANG MAB :-
1. Adakah wanita yang belum berumah tangga boleh mengambil MAB?
Ya sudah tentu. MAB sesuai untuk semua golongan wanita yang berumur 18 tahun ke atas, termasuk yang belum berumah tangga, sudah berumah tangga dan golongan tua yang telah monopouse.

2. Adakah saya perlu menghentikan pengambilan MAB apabila period?
Tidak. Jika anda didatangi period sedangkan MAB belum habis (21 biji/sebotol), teruskan mengambil MAB.

3. Apakah yang dimaksudkan dengan rehat seminggu selepas habis sebotol MAB?
Dalam tempoh rehat seminggu ini, bagi wanita yang normal darah haid akan datang. Oleh sebab itu selepas habis sebotol perlu rehat (7hari) untuk bagi laluan darah haid keluar. Namun jika dalam tempoh rehat period tidak datang, apabila tiba waktu perlu sambung botol seterusnya, maka nya perlu makan. Cth: jika hari terakhir mengambil MAB ialah hari ahad, maka mulakan botol seterusnya pada hari ahad berikutnya.

4. Adakah saya perlu meninggalkan solat selama sebulan, sekiranya period saya tidak berhenti dalam tempoh tindak balas MAB?
Maksimum kiraan period hanyalah 15 hari. Anda perlu menunaikan solat seperti biasa selepas kiraan 15 hari period. Ini kerana pada hari ke 16 ia tidak dikira period, tetapi ia dipanggil istihadhah (darah penyakit). Ini merupakan tindak balas MAB untuk menyucikan rahim dan membuang darah kotor.

5. Betul ke MAB boleh menguruskan badan?
Fungsi MAB adalah untuk mengembalikan kesihatan dalaman wanita. Dalam masa yang sama MAB akan bertindak balas mengikut tahap kesihatan penggunanya. Salah satu tindak balasnya ialah mampu mengawal selera makan serta membuang lemak dan toksin dalam badan. Secara tidak langsung, tindak balas ini mampu untuk mengurangkan berat badan. Ramai pengguna MAB telah mengalami kesan ini. Tapi perlu diingat, MAB bukan ubat untuk menguruskan badan. Jika anda mengambil MAB semata-mata untuk menurunkan berat badan, anda perlu membetulkan semula niat anda. MAB berfungsi untuk mengembalikan kesihatan dalaman wanita. Jika anda dapat menurunkan berat badan dengan mengambil MAB, itu adalah bonus.

6. Saya masih menyusukan anak. Setelah mengambil MAB, selera makan saya semakin bertambah. Adakah ia tindakbalas biasa MAB? Adakah berat badan saya akan bertambah?
Dalam kes di atas, ini adalah testimoni saya sendiri sebagai pengguna MAB yang sudah menjangkau usia 2tahun pengambilan. Saya mula makan sejak baby saya berusia sebulan lebih (lepas pantang dalam hr ke 46). Alhamdulillah sepanjang saya ambi MAB ni tiada masalah kekurangan susu malah susu saya semakin banyak, pekat dan bayi saya tiada masalah perkumuhan. Alhamdulillah. Permulaan makan MAB ni saya akui selera makan mmg bertambah. Namun di sini saya ingin tegaskan bahawa kita sendiri perlu kawal selera makan kita.

Insya Allah jika demikian berat insya Allah akan maintain.Semua yang terjadi itu adalah simptom sementara MAB terhadap tubuh badan. Bagi ibu2 yang lepas bersalin saya amat2 syorkan makan MAB ni. Dengan izin-NYA insya Allah...Mencegah lebih baik dari merawat. Herba sangat baik untuk kesihatan jika betul makan ikut aturannya....so apalagi wanita di luar sana...Marilah menggunakan produk herba tradisional ini untuk kesihatan dalama dan luaran anda.

7. Bagaimanakah Cara Pengiraan Rehat 7 Hari?

Berikut adalah cara pengiraan rehat 7 hari ditentukan:

Andaikan habis makan 11 malam, Ahad....Mula rehat seperti dibawah;

11 mlm Ahad- 11 mlm isnin(24jam) - rehat 1 hari
11mlm Isnin- 11 mlm Selasa (24jam) - rehat 2 hari
11mlm Selasa - 11 mlm Rabu (24jam) - rehat 3 hari
11mlm Rabu - 11 mlm Khamis(24jam) - rehat 4 hari
11mlm Khamis - 11 mlm Jumaat(24jam) - rehat 5 hari
11mlm Jumaat - 11 mlm Sabtu (24jam) - rehat 6 hari
11mlm Sabtu - 11 mlm Ahad(24jam) ahad -rehat 7 hari

Perlu sambung makan semula hari Ahad pukul 11.01 mlm .

*Jadi tempoh rehat adalah 7 hari seperti contoh kiraan diatas.

----------------------------------------------------------

Cara untuk sambung botol seterus untuk mudah faham seperti dibawah:

Berhenti Ahad sambung semula Ahad
Berhenti Isnin sambung semula Isnin
Berhenti Selasa sambung semula Selasa
Berhenti Rabu sambung semula Rabu
Berhenti Khamis sambung semula Khamis
Berhenti Jumaat sambung semula Jumaat
Berhenti Sabtu sambung semula Sabtu

---------------------------------------------------------------------------------------

8. Bagaimanakah Disiplin Makan Yang Betul

Berikut adalah contoh disiplin makan yang BETUL:Katakan mula makan pada malam Ahad-jam 10.00 malam

Besoknya Isnin-makan jam 10.00 mlm - gap masa:0 jam-selamat utk family planing
Besoknya Selasa-makan jam 9.00 mlm - gap masa:-1 jam-selamat
Besoknya Rabu-makan jam 10.00 mlm - gap masa:+1 jam-selamat
Besoknya Khamis-makan jam 11.30 mlm - gap masa: +1.30 jam-selamat
Besoknya Jumaat -makan jam 10.00 mlm - gap masa: -1.30 jam-selamat
Besoknya Sabtu -makan jam 12.00 mlm - gap masa:+2 jam-atas pagar, selamat utk family planning jika bukan waktu subur

-------------------------------------------------------------------------------------

Dibawah ini adalah contoh cara makan yang TIDAK mengikut aturan/disiplin yang betul. Mengamalkan kaedah ini membolehkan termengandung: Katakan mula makan pada malam Ahad-jam 10.00 malam

Besoknya Isnin-makan jam 12.00 mlm - gap masa:+2 jam-atas pagar,tidak selamat jika waktu subur
Besoknya Selasa-makan jam 9.00 mlm - gap masa:-3 jam-tidak selamat
Besoknya Rabu-makan jam 11.30 mlm - gap masa:+2.30 jam-tidak selamat
Besoknya Khamis-makan jam 8.30 mlm - gap masa: -3 jam-tidak selamat
Besoknya Jumaat -makan jam 11.30 mlm - gap masa: +3 jam-tidak selamat
Besoknya Sabtu -makan jam 7.30 mlm - gap masa: -4 jam-tidak selamat

9. Bagaimanakah MAB bertindak sebagai perancang keluarga yang berkesan?

Dari segi saintifiknya bagaimana MAB boleh bertindak sebagai family planning.

a) Apabila kita makan MAB ianya ia akan meningkatkan temparature (suhu) badan dalam tempoh 24 jam. Suhu pada tahap ini akan membuatkan benih lelaki dan perempuan tidak aktif untuk bercantum (persenyawaan) untuk membentuk embrio (janin). Dengan kata lain peluang untuk mengandung/hamil/pregnent adalah zero.

b) Untuk pengetahuan dari ilmu kajian biologi pula, benih yg dilepaskan semasa bersama cuma ada hayatnya (umur) sehingga 24 jam sahaja. Jika benih ini tidak dapat bersenyawa dalam tempoh 24 jam ini maka ianya akan mati sendiri. Ini ada ketetapan umur benih sejak azali lagi yang Allah jadikan.

c) Jadi selari dengan maklumat diatas sebab itu lah MAB hanya dibuat berfungsi setakat 24 jam sahaja. Tujuannya supaya menyamai umur benih. Jadi dlm zon yang tidak selesa itu ia tidak berupaya utk bersatu dengan pasangannya maka lepas tempoh 24 jam ia pun akan mati sendiri dan pada hujung bulan (time rest 7 hari) ia akan dikeluarkan melalui darah haid. Jadi kalau dalam tempoh 24 jam tu kalau ia berjaya bersatu maka proses persenyawaan akan berlaku dan akhirnya membentuk embrio (janin).... so akan menyebabkan kehamilan.

Oleh yang demikian, inilah fungsi MAB iaitu wajib/disiplin makan ikut aturan dengan tempoh masa yg betul. +/- 2 jam adalah dikira 100% selamat. Jika tak ikut displin ni maka selepas 24 jam suhu badan akan normal dan benih akan kembali aktif dan dalam zon yang selesa berkemungkinan ia berupaya untuk melakukan persenyawaan maka akan hamillah bagi orang yang makan secara main-main,lupa dan tidak berdisplin.

d) Mangikut kajian juga semasa bersama ada berjuta2 benih dilepaskan. Benih lelaki/perempuan akan berenang dan akan berjumpa di rahim. Hanya satu dari jutaan benih yang betul2 aktif yg menang akan ke rahim untuk membuat persenyawaan. Tapi bila sampai ia tidak berupaya bersatu kerana didapati suhu kat situ tidak sesuai untuknya. Tunggu punya tunggu tempat pun sudah melebihi 24 jam kecewa akhirnya habislah perjanjian hayatnya pun luput.

e) So satu biji itulah dose yang betul untuk membuat suhu yang tepat. Jika dilebihkan dose nanti membawa risiko lain pula kecuali kes lupa sahaja.

So... itulah konsep family planning yang mudah untuk difahami. Tidak ada bahan kimia dalam membuat perlindungan perangcang keluarga cuma terdapat ramuan rempah2 dan herba tertentu sudah memadai.

Maajun Anggun Bistari-MAB

Maajun Anggun Bistari-MAB
MAAJUN ANGGUN BISTARI (MAB) | MAAJUN ANGGUN BISTARI (MAB) » Konsep&Tindak Balas | MAAJUN ANGGUN BISTARI (MAB) » Khasiat & Lain-lain Kegunaan MAB | MAAJUN ANGGUN BISTARI (MAB) » Aturan Makan | MAAJUN ANGGUN BISTARI (MAB) » Soalan Lazim (FAQ) | MAAJUN ANGGUN BISTARI (MAB) » Testimoni Pengguna

Untuk kesihatan luaran dan dalaman wanita yang berusia 18tahun ke atas.

Kandungan : 21 biji
Untuk kegunaan sebulan makan.

RM 21.00
 
Pages: | 1 |